prelazak u ferrari

Hamilton otkrio pozadinu senzacionalnog dogovora: Čak ni moji roditelji nisu znali šta se događa

Lewis Hamilton je u vjerovatno najvećem transferu u historiji Formule 1. Hamilton je sve šokirao i zamijenio Mercedes Ferrarijem, a sada je otkrio detalj tog iznenađujućeg transfera.

"I dalje sam motiviran za utrke. Morao sam slijediti svoj instinkt i odlučio sam se prihvatiti priliku koja mi se nudila. Nisam ni s kim pričao o tome, morao sam sam dobro razmisliti. Čak ni moji roditelji nisu znali da prelazim u Ferrari", rekao je Hamilton pa dodao:

"Na ljeto sam potpisao s Mercedesom i tada sam se vidio tamo, ali došla je prilika oko nove godine i odlučio sam probati. To je bila najteža odluka koju sam ikada morao donijeti. Bio sam s Mercedesom, mislim nekih 26 godina, i oni su me podržavali i bilo je to apsolutno nevjerojatno zajedničko putovanje. Zajedno smo ispisali povijest ovog sporta i jako sam ponosan na to što smo postigli, no na kraju ja pišem sam svoju priču i mislim da je vrijeme za novo poglavlje", rekao je Hamilton.

Hamilton je otkrio kako mu se prelaskom u Ferrari ostvario san.

"Naravno, mislim da je svaki vozač sanjao o tome kada je odrastao i gledao historiju, gledao Michaela Schumachera u najboljim danima. Mislim da kad si na ekranu vidio vozača u crvenom bolidu sigurno si se zapitao kako bi bilo biti okružen crvenim. Odeš na italijanski Grand Prix i vidiš more crvenih Ferrarijevih navijača, to te mora fascinirati. Oni nisu imali veliki uspjeh u zadnje vrijeme, još od 2007. godine i vidim to kao veliki izazov. Još kao klinac sam igrao igrice i uzeo Michaela u tom autu pa je ovo definitivno ostvarenje sna i baš sam uzbuđen".

Hamilton je rekao kako uči italijanski kako bi se pripremio za prelazak u novu ekipu 2025. godine.

"Svih tih godina nisam uspio naučiti novi jezik, ali naravno da ću probati. Sjećam se kada sam vozio karting u Italiji pa sam pokupio par rečenica. Nadam se da će mi se sve brzo vratiti".

Ipak, to je sve iduće godine. Tekuća sezona još traje, a Hamilton je i dalje član Mercedesa.

"Ovo poglavlje nije još gotovo. I dalje sam 100 posto fokusiran na rezultate s ovom ekipom i želim sve zaključiti visokim mjestom. To je veliki cilj za mene i za moju ekipu i imam potpuno povjerenje u sve u timu. Ono što smo do sada napravili je sjajno i nadam se da ćemo nekako smanjiti prednost Red Bulla", zaključio je Hamilton.