INCIDENT U AMERICI

Haos u SAD: Autom se zabio u vozilo koje štiti predsjednika Bidena

Vozač se zatim pokušao probiti automobilom do zatvorene raskrsnice, prije nego što je tajna služba okružila vozilo s izvađenim oružjem i naredila vozaču da podigne ruke u zrak
Joe Biden poslao pismo članovima Predsjedništva BiH povodom Dana državnosti BiH

Automobil se zabio u parkirani SUV koji je čuvao kolonu američkog predsjednika. Joe Biden je u tom trenutku napuštao svoj izborni štab. Američki čelnik i prva dama Jill Biden nisu povrijeđeni. Dok je Biden hodao od ureda kampanje do svog blindiranog terenca, automobil je udario u vozilo tajne službe koje je korišteno za zatvaranje prometnih čvorova u blizini sjedišta štaba u Wilmingtonu u saveznoj državi Delaware.

Vidljivi tragovi na udarenom vozilu

Vozač se zatim pokušao probiti automobilom do zatvorene raskrsnice, prije nego što je tajna služba okružila vozilo s izvađenim oružjem i naredila vozaču da podigne ruke u zrak, piše Sky News. Udareno vozilo je imalo vidljiva oštećenja na prednjem braniku.

Biden je zastao i iznenađeno pogledao prema zvuku prije nego što su ga uveli u vozilo u kojem je već sjedila njegova supruga. Brzo su ih vratili kući. Inače, incident nije utjecao na raspored američkog predsjednika. Tajna služba se još nije oglasila o incidentu.