Kažnjena još 2 poslanika

Haos u Skupštini Srbije: Brnabić izbacila Novakovića, sve počelo kad je opozicionar prišao Vučeviću i pokazao fotografiju

Došlo je do manjeg obračuna između bivšeg poslanika DS i preletača u redove SNS Dragoslava Milojičića Kene i Novakovića

U Skupštini Srbije održava se Prva posebna sjednica u Četrnaestom sazivu i to sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor Vlade i polaganje zakletve predsjednika i članova.

Poslije puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea uz dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara.

Novaković je pokazao Vučevićevu fotografiju sa kriminalcem Slobodanom Milutinovićem Snajperom. Novaković je to učinio u trenutku kad je Vučević govorio o načinu kako će se nova Vlada Srbije boriti protiv kriminala i korupcije…

Uprkos tome što je Novaković govorio o njegovim vezama sa Snajperom, Vučević nije prekidao čitanje ekspozea, a u tome ga nije omela ni sugestija predsjedavajuće Ane Brnabić koja ga je zamolila da se zaustavi kako bi se obratila Novakoviću.

I dok je Vučević čitao ekspoze, došlo je do manjeg obračuna između bivšeg poslanika DS i preletača u redove SNS Dragoslava Milojičića Kene i Novakovića. Bivši član demokrata pokušao da pocijepa fotografiju koju je pred Vučevića iznio Novaković, ali je uspio samo djelimično u toj namjeri.

Nakon obraćanja Vučevića, koje je trajalo više od tri sata, predsjedavajuća Ana Brnabić izrekla je mjeru udaljenja sa sjednice poslaniku Novakoviću.

"Izričem mjeru udaljenja sa sjednice… Narodni poslaniče, imate usta, pa možete da pričate, nemate nikakvo pravo da prilazite mandataru i da ga fizički ugrožavate. Nemate nikakvo pravo da mu uskraćujete slobodu govora. Dužni ste da se odmah udaljite iz sale u kojoj se sjednica održava. Hvala vam mnogo i doviđenja za vas", rekla je Brnabić dok se obraćala Novakoviću, a potom nastavila.

"Sram vas bilo, sram vas bilo i neka vas je sramota. Niko ne smije da prilazi bez pitanja u ovoj sali nikome", navela je ona.

Predsjednica Skupštine zatim je izrekla opomenu i Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke, ali i Radoslavu Milojičiću Keni, poslaniku iz redova SNS.

"Naravno, dajem opomenu i gospodinu Milojičiću zbog toga što ste i vi smetali i ugrožavali slobodu govora mandataru dok je predstavljao program. Tako da vas molim sada da nastavimo da radimo i da pokažemo građanima Srbije da smo odrasli, ozbiljni i odgovorni", rekla je Brnabić.