'Lider u regionu'

Helez podijelio dobre vijesti: Privrednici iz Češke su zainteresovani za ulaganje u namjensku industriju BiH

Namjenska industrija u našoj zemlji je već lider u regionu, ali postoji prostor za njen dalji razvoj i napredak, poručio je ministar odbrane BiH

Ministru odbrane BiH Zukanu Helezu danas su u posjetu stigli predstavnici Češko-bosanskohercegovačke privredne komore, predvođene predsjednikom komore Tarikom Altunbabićem i privrednicma iz Republike Češke.

Ova posjeta je konkretizacija razgovora koje je Helez sa njima imao tokom službene posjete Republici Češkoj u decembru prošle godine.

Foto: Facebook

"Češko-bosanskohercegovačka poslovna komora ima za cilj da pomažu kompanijama BiH i Češke omogućavajući im brži pristup tržištu zemalja Zapadnog Balkana i R. Češke, ali i razmjenu znanja, podršku i pomoć privrednim subjektima. Komora djeluje kao katalizator u području unapređenja poslovanja, kao i u uklanjanju svih vrsta barijera u svrhu omogućavanja brže i jednostavnije poslovne saradnje", poručio je Helez, te dodao:

"Privrednici iz Češke su zainteresovani za ulaganje u namjensku industriju u našoj zemlji. Prilikom posjete našoj zemlji iz prve ruke su se uvjerili u kvalitete proizvoda i sposobnosti firmi namjenske industrije u BiH".

"Namjenska industrija u našoj zemlji je već lider u regionu, ali postoji prostor za njen dalji razvoj i napredak", zaključio je Zukan Helez.