ministarstvo odbrane BiH

Helez u posjetu primio odlazećeg i novoimenovanog vojnog muftiju u OS BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine primio je u posjetu odlazećeg vojnog muftiju Hadisa ef. Pašalića i novoimenovanog vojnog muftiju u Oružanim snagama BiH Nesiba ef. Hadžića.

Helez je čestitao je novoimenovanom muftiji Hadžiću, kazavši kako očekuje da će imati dobru saradnju.

"Zadovoljstvo mi je da imamo priliku razgovarati. Dobra saradnja je ključna, nadam se da u narednom periodu nećemo imati problema. Mi kao menadžment stojimo na raspolaganju vjerskim službama u MO i OS BiH", kazao je Helez.

Pašalić je zahvalio ministru Helezu na prijemu.

"Ponosan sam što služim OS BiH, dosada sam promijenio četiri uniforme, ali to je sudbina naroda koji žive na ovim prostorima. Najveći uspjeh za mene je bio kada su formirane OS BiH na nivou države", naglasio je Pašalić.

Hadžić je istaknuo da je kao dugogodišnji vojni imam i kao glavni imam u OS BiH u proteklih deset godina naučio mnogo o poslovima i obavezama u Vojnom muftijstvu.

"Nadam se da ću dužnost obavljati odgovorno i profesionalno. Potrudit ću se da završimo započete aktivnosti, ali i da realizujemo nove. Osjetio sam da Vojno muftijstvo ima punu podršku od menadžmenta MO BiH i hvala vam na tome. Očekujem da ćemo pomjerati granice naprijed", kazao je Hadžić.

Sagovornici su razgovarali o situaciji u OS BiH, mogućnosti vojne obuke za imame, realizaciji određenih kurseva, te brojnim drugim temama, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOD BiH.