Sport

Hercegovci jutros poletjeli prema Kataru. Platili više od pola miliona KM

prema kataru navijači hrvatske ogrnuti sa zastavama slave

Večeras nogometne reprezentacije Hrvatske i Argentine igraju polufinalnu utakmicu na Svjetskom prvenstva u Kataru. Navijači sa svih strana svijeta poletjeli su prema Dohi navijati za Argentinu, ali ima i Hrvatska svojih aduta. Mnogi su krenuli iz Hrvatske prema Kataru podržati Zlatka Dalića i njegove Vatrene. Očekuje se na tribinama Lusail stadiona četiri do pet hiljada "kockastih" navijača.

A veliki broj njih prema Kataru krenuo je i iz Hercegovine. Jednim je čarterom put Dohe otputovalo je 168 navijača hrvatske reprezentacije. Oni su umjesto iz Mostara poletjeli iz Splita. Cijena aranžmana je 1.780 eura, što znači da će navijači potrošiti najmanje 500.000 KM.

Potvrdio je to za Hinu direktor G Toura Davor Ljubić. Naveo je da uz navijače iz BiH i Hrvatske nekolicina njih dolazi iz inozemstva, čak i SAD i Kanade. Cijena toga aranžmana je 1.780 eura. U to je uključena i ulaznica po cijeni od 390 eura za susret polufinala između nogometnih momčadi Hrvatske i Argentine koja se igra sutra u 20 sati po našem vremenu.

Avioprijevoznik za čarter-let je bugarska kompanija Electra Airways. Golemo zanimanje vlada za ovaj nogometni spektakl. U brojnim gradovima u BiH planira se organizirano praćenje susreta polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru.

U Kataru ih već čeka njihova Ivana Knoll, rođena u Njemačkoj, ali porijeklom iz Čapljine.