Gaming

Hi-Fi Rush stiže na PlayStation 5

Hi-Fi Rush je originalno stigao na PC i Xbox Series X/S platforme početkom marta prošle godine, a Bethesda je sada najavila kako će igra stići i na PlayStation 5 platformu 19. marta.

Ova verzija igre dolazi sa svim dosad lansiranim ažuriranjima, a igrači će od prvog dana moći nabaviti i dodatni DLC Costume Pack.

Bethesda je također potvrdila kako će u suradnji s Limited Run Games lansirati fizička izdanja igre za PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Ta izdanja neće biti dostupna na tržištu od 19. marta, već će datum biti kasnije potvrđen.

Hi-Fi Rush je ritmička akcijska igra koja je primila niz pozitivnih ocjena od strane recenzenata i igrača, najviše zbog vizuala, borbenih gameplay elemenata, ali i humora. Dok igra nudi listu originalnih pjesama, Hi-Fi Rush dolazi s pjesama od izvođača kao što su The Prodigy, Nine Inch Nails, The Black Keys i The Joy Formidable.

Igru je do avgusta 2023. godine zaigralo više od tri miliona igrača, a u tu statistiku je uključena prodaja, ali i brojke s Game Pass pretplate.