odmogao ekipi

Hiroš uputio izvinjenje za glupost na derbiju: Dijete sam Želje, bio sam silno motivisan

Amer Hiroš bio je junak u vječitom derbiju odigranom u martu, kada je s ogromne udaljenosti pogodio gol Sarajeva i trasirao put Željeničaru do velike pobjede od 3:0.

No, u sinoćnjem duelu gradskih rivala, veznjak "Plavih" je napravio katastrofalan gest - nakon što je fauliran, udario je u lice igrača bordo tima Edina Julardžiju i zasluženo dobio crveni karton već u 20. minuti.

Hiroševo isključenje je znatno utjecalo na dešavanja na terenu u nastavku utakmice i odmoglo njegovom timu da postigne možda i bolji rezultat od konačnih 0:0 u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Želim da se izvinim saigračima i svim navijačima na nesmotrenom potezu. Dijete sam Želje i gradski derbi mi je od velikog značaja, veliki broj mojih prijatelja je na tribinama i bio sam silno motivisan kao i prethodni derbi.

Nisam imao namjeru udariti igrača u lice, ali snosim odgovornost i prihvatam posljedice. Molim navijače na zajedništvo, da podrže ekipu i da ostvarimo trenutni cilj", poruka je Amera Hiroša, objavio je FK Željeničar.