28 godina kasnije

Historija se ponavlja: Ploča heroja Selmanagića će ponovo biti skinuta. Evo kako je to uradio zločinac Mladić kad je ušao u Srebrenicu

Bio je 11. juli 1995. godine kada je zločinac Ratko Mladić slavodobitno umarširao u ubijeni grad i početak završnice jedne genocidne namjere započeo riječima:

"Skini ovu tablu. Ulica Selmanagić Reuf Crni… Hajde… Penji se, bre, čoveče nemoj da ti govorim deset puta, i ponesi to…", kazao je ratni zločinac Mladić.

Tačno 28 godina, devet mjeseci i četiri dana kasnije nakon što su se Mladić i njegovi saučesnici "Turcima ponovo osvetili na ovom prostoru", izvršili prvi genocid u Evropi poslije Holokausta, tabla s imenom Reufa Selmanagića Crnog ponovo će biti skinuta.

Naime, danas je Skupština opštine Srebrenica usvojila prijedloge o promjeni naziva ulica u tom gradu, a prijedlog je usvojen sa 14 glasova ZA i bez predstavnika Kluba Bošnjaka koji su ranije napustili sjednicu.

Prema spornom prijedlogu usvojenom u Skupštini opštine Srebrenica, između ostalih, ulica Maršala Tita treba od sada nositi naziv ulica Republike Srpske, Trga Mihajla Bjelakovića u Trg Republike Srpske, Gradski park Srebrenica u Park majora Koste Todorovića, a za ulicu Reufa Selmanagića Crnog predložen je naziv Dubrovačka ulica.

Pogledajte snimak kada zločinac MLadić ulazi u Srebrenicu i naređuje da se skine tabla ulice sa imenom Reufa Selmanagića Crnog: