Vijesti

Hitna sjednica: Centralna izborna komisija BiH naredila ponovno brojanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija BiH je na večerašnjoj hitnoj 77. sjednici po službenoj dužnosti donijela Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Naredba je objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatra se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu, saopćio je CIK.

Kako je saopćeno, "na osnovu izvještaja glavnog kontrolora za unos i obradu podataka i unos rezultata glasanja za Opće izbore 2022. godine utvrđeno je nakon ponovnog brojanja na pojedinim biračkim mjestima da je došlo do pojave da kandidat ima više glasova od političkog subjekta".

"Iz tog razloga je potrebno donijeti naredbu kojom se nalaže Glavnom centru za brojanje da po službenoj dužnosti izvrši brojanje glasačkih listića sa redovnih biračkih mjesta po kandidatima političkih subjekata iz tabele koja je sastavni bio naredbe", rekao je Mišo Krstović, šef sektora za pravne poslove.

U nastavku se navodi o kojim se biračkim mjestima radi. Među njima su biračka mjesta u Banjoj Luci, Trebinju, Cazinu, Konjicu i Živinicama.

Centralna izborna komisija BiH je usvojila ovu Naredbu.

Večerašnju 77. sjednicu Centralne izborne komisije BiH možete pogledati na OVDJE.