SDS

Hladan tuš za vlasti RS iz opozicije: ‘Njihovi potezi predstavljaju vrhunac kukavičluka’

Miličević

Srpska demokratska stranka (SDS) osuđuje kontinuirane pokušaje vladajuće koalicije okupljene oko SNSD-a da svoju neodgovornost i kukavičluk prebacuju na opoziciju.

"Ovi potezi jasno pokazuju njihovu nesposobnost da vode našu RS na odgovoran i transparentan način. SNSD i njihovi koalicioni partneri pokušavaju da traže alibi u nekakvom dogovoru sa opozicijom, dok istovremeno varaju narod i narodne poslanike. Ignorisanjem donesenih zaključaka, odluka i zakona u Narodnoj skupštini RS (NSRS), a sve zbog straha za vlastitu poziciju. Sve to predstavlja vrhunac kukavičluka.

Ako su dovoljno hrabri, neka donesu zakon koji žele da se poštuje na izborima, pa neka nas onda pozovu da na tim izborima učestvujemo. Umjesto toga, ponašaju se kao kukavice koje se prijavljuju na izbore po pravilima Centralne izborne komisije (CIK), a od nas traže da se pridržavamo Izbornog zakona RS koji ni sami ne smiju potpisati.

Također, ako su imali namjeru da istraju u svojim odlukama postavljamo pitanje ko je na poziv premijera podnio ostavku u gradskim i opštinskim izbornim komisijama? Niko! To samo potvrđuje njihovu nesposobnost da preuzmu odgovornost za sopstvene postupke.

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, kao što su to činili i do sada tako da nema nikakvog razloga da "kukaju" za opozicijom. Pozivamo ih da preuzmu odgovornost za svoje postupke ili neka podnesu ostavke, umjesto što stalno traže izgovore i krivce u nekom drugom.

Srpska demokratska stranka će i dalje dosljedno raditi u interesu naroda RS, boriti se za poštovanje zakona i demokratskih principa, i stajati na putu onima koji pokušavaju da varaju i manipulišu našim građanima," navode iz SDS.