"zmaj" na cijeni

Hoće li Demirović nakon sezone karijere napraviti i transfer karijere?

Ermedin Demirović izlazi iz snažne sezone u kojoj je postigao 15 golova i upisao devet asistencija u 33 bundesligaška nastupa za Augsburg.

Napadačeve izvedbe dovele su ga do povezivanja s drugim klubovima, ali prema Kickeru, Augsburg je opušten u vezi situacije sa svojim kapitenom koji je progšame za najboljeg igrača kluba ove sezone.

Iako je famozni "sljedeći korak" zamisliv, 26-godišnji reprezentativac Boisne i Hercegovine nije jasno dao do znanja da apsolutno želi otići ovog ljeta, stoji u izvještaju.

Njemački nogometni prvoligaš je identificirao moguće zamjene, ali za sada neće poduzeti nikakve poteze. Demirović jer pod ugovorom s Augsburgom do 2026. godine.

U Augsbureg je Demirović došao iz Freiburga kao slobodan igrač u ljeto 2022. godine.

Njegova tržišna vrijednost je, prema Transfermarktu, procijenjena na 28 miliona eura.

Ako bi neki klub želio angažirati Demirovića, moralo bi se potrošiti mnogo novca na napadača, izjavio je direktor Augsburga Michael Stroll.

“Ako igrač može napraviti značajan korak naprijed, bilo ekonomski ili sportski, onda ćemo sjesti za stol i razgovarati o tome. Ali još nisam čuo ni od jednog igrača da stvarno želi otići iz FCA-a,” objasnio je Stroll.