vječiti derbi

“Horde zla” će ovaj put bodriti FK Sarajevo, evo koliko ulaznica su gosti dobili za Grbavicu

Fudbaleri Sarajeva su u prošlom vječitom derbiju bili uskraćeni za podršku svojih navijača kojima je zbog incidenata prije utakmice, u posljednji trenutak zabranjen organizirani dolazak na stadion Grbavica.

Međutim, ovog puta bordo navijači ipak bi trebali bodriti svoj klub u duelu sa Željezničarom.

Prodajna mjesta

Tako je FK Sarajevo objavio da su ulaznice za nadolazeći derbi na Grbavici protiv Željezničara dostupne samo za članove kluba i to po cijeni od 12 KM.

"Prodajna mjesta: -FSK Official Store Titova (Maršala Tita 38b) 8:00 - 20:00 -FKS Official Store Ferhadija (prekoputa Ekonomskog fakulteta) 9:00 - 21:00 Prodaja četvrtak, petak i subotu",. saopćio je FK Sarajevo čijim bi navijačima trebalo pripasti oko 1.500 ulaznica.

Da li je odsustvo "Hordi zla" doprinijelo teškom porazu početkom marta na Grbavici, saznat ćemo u nedjelju (14. april) nakon novog derbija u okviru 26. kola Premijer lige BiH koji počinje u 20 sati.

A uoči derbija sarajevskih rivala oglasio se i organizator, FK Željezničar.

"Prodaja ulaznica za naredni susret sa Sarajevom vršit će se u sljedećim terminima:

Četvrtak: 9:30 - 17:30 sati u Shopu FK Željezničar - SAMO ZA AKTIVNE ČLANOVE.

Petak: 09:30 - 17:30 sati u Shopu FK Željezničar - SAMO ZA AKTIVNE ČLANOVE.

Subota: 9:30 - 17:30 u Shopu FK Željezničar - SAMO ZA AKTIVNE ČLANOVE.

Nedjelja: od 11:00 u kućicama ispred stadiona - SLOBODNA PRODAJA.

Aktivni član može kupiti maksimalno dvije ulaznice. Cijene ulaznica su sljedeće:

Ograničen kapacitet

Jug - 5 KM

Sjever - 12 KM (za aktivne članove 10 KM)

Zapad A1 - 35 KM (za aktivne članove 30 KM)

Prodaja ulaznica po cijenama za članove vršit će se u četvrtak, petak i subotu, a na dan utakmice po prvim navedenim cijenama.

Zbog ograničenog kapaciteta i sigurnosnih razloga svi posjetioci, uključujući i djecu, moraju imati ulaznicu. Kapije na ulazima za južnu, sjevernu i zapadnu tribinu se otvaraju u 17 sati, a na istočnu tribinu u 18.45 sati.

Obustava saobraćaja će biti na snazi od 16:00 sati u ulicama Bulevar Ivice Osima i Topal Osman paše. Na južnu tribinu će se ulaziti preko zapadne tribine. Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 20 sati", poručio je klub s Grbavice.