zbog lepe brene

“Horde zla” optužuju MUP KS za nesposobnost: Sad nam milo za drago mogu vratiti u Banjoj Luci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo je dolazak navijačima Fudbalskog kluba Borac na derbi utakmicu protiv FK Sarajevo u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine koja će biti odigrana 20. aprila na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.

Razlog je to što će u istom terminu održati koncert pjevačice Lepe Brena u obližnoj dvorani Zetra.

Zbog toga su se oglasili i najvatreniji navijači FK Sarajevo, "Horde zla".

"Posljednja utakmica protiv Borca na našem stadionu i sve ono što je sudijska trojka na čelu sa Mateom Musom uradila u korist gostiju još jednom je potvrdila našu nedavnu parolu upućenu njima: Lešinari fudbala slave pobjede bez časti".

Narednu subotu, 20. aprila sa početkom u 20:45 sati na megdan nam ponovo dolazi banjalučki Borac, a naša je obaveza da tim lešinarima fudbala pokažemo inat i pomognemo momcima u bordo dresovima da dođu do pobjede, usprkos sudijskoj pomoći koju će gosti vjerovatno i ovaj put imati.

Međutim, ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača obzirom da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak. Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustovanja na narednoj utakmici u Banja Luci", objavilo je Udruženje navijača FK Sarajevo "Horde zla".