Propala investicija

Hrvati napravili stadion od 80 miliona eura, a on se počeo raspadati

Foto: Wikipedia

Osijek i Dinamo odigrali su 1:1 u derbiju 25. kola SuperSport HNL-a. Domaćini su na Opus Areni poveli u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a bod Dinamu osigurao je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Nakon utakmice na društvenim mrežama su se pojavile snimke komada betona koji se odlomio s tribina Opus Arene.

Zbog toga je dio navijača od ukupno 11.740 koliko ih je bilo prisutno na utakmici, imao poteškoće da napusti ovaj objekat.

Policija je ogradila područje, još nisu poznate okolnosti događaja, niti kolika je šteta na tom dijelu stadiona gdje se nalazi i toalet za gledaoce.

Na videu koji je objavila Facebook stranica Osijek moj grad vide se komadi betona ispred ulaza u WC. Kamenje je, pišu navijači, palo metar od ljudi koji su ulazili u WC.

Snimak obrušavnja sa stadiona možete pogledati na ovom linku.

U međuvremenu oglasili su se iz NK Osijeka sa službenim saopštenjem na svojoj stranici, pišu SN.

NK Osijek: Naša izvinjenje ide svima koji su na bilo koji način mogli biti ugroženi u takvim okolnostima“Potaknuti neugodnim događajem na našem stadionu tokom utakmice Osijek – Dinamo, odigrane u nedjelju, 3. marta 2024. godine, prije svega želimo istaknuti kako smo i mi u NK Osijek ostali neugodno iznenađeni spoznajom da je s dijela istočne tribine otpao jedan komad betona. Sreća je, dakako, da pritom niko nije ozlijeđen, ali naše izvinjenje ide svima koji su na bilo koji način mogli biti ugroženi u takvim okolnostima, pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima.

Inačem stadion zadovoljava UEFA standard četvrte kategorije pa se na njemu mogu igrati sve evropske utakmice.