maldivi evrope

Hrvatska dobila ozbiljnu konkurenciju: Nova hit destinacija na Jadranu, kompletno ljetovanje za samo 250 eura

Mnogi već razmišljaju o ljetovanju te su počeli tražiti smještaj u nadi da će pronaći povoljne ponude. Nakon prošlogodišnje rekordne turističke sezone u Hrvatskoj, opravdan je strah da će cijene ponovno skakati, posebno s obzirom na to da je već prošle godine bilo teško pronaći smještaj po nižim cijenama.

Za one koji traže modernije apartmane bliže moru, cijene su još više, dosežući i do 150 eura po noći, a tražite li hotelski smještaj situacija bi mogla biti još gora jer cijene idu i do nekoliko stotine eura po noći. Na žalost mnogih, u Hrvatskoj nema niskobudžetnih hotelskih lanaca, koji nude korektan smještaj i pristupačnu cijenu.

Dok se hrvatski iznajmljivači nadaju da će pronaći dovoljan broj turista koji će platiti visoke cijene, na Jadranu se rodila povoljna destinacija. Riječ je o Albaniji. Albanija je u posljednjih nekoliko godina postala popularna među Evropljanima koji žele uštedjeti, ali istovremeno uživati u prekrasnim plažama i čistom moru.

Iako je ranije turizam u Albaniji bio tema negativnih komentara, danas se ta zemlja smatra "Maldivima Evrope" zbog svojih niskih cijena i prekrasnih destinacija. Albanski turizam privukao je veliku pažnju na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Srbiji. Turistička agencija koja nudi aranžmane za Albaniju primijetila je porast interesa već u decembru.

U Albaniji možete pronaći polupansion u hotelu s četiri zvjezdice, udaljenom samo 50 metara od plaže, po cijeni od 40 eura po noći. Ovo nije ni najjeftiniji smještaj koji se nudi u Albaniji; na primjer, u hotelu u Sarandi, udaljenom samo dvije minute hoda od jedne od najljepših plaža u gradu, možete pronaći smještaj za samo 24 eura po noći. Aranžmani se tako kreću za 250 eura za sedam dana u Draču, do 550 eura po osobi. U svim hotelima polupansion je uključen u ovu cijenu, a možete doplatiti uslugu "all inclusive" te imate hranu i piće uključeno za sve vrijeme trajanja odmora.

Međutim, unatoč povoljnim cijenama, mnogi se žale na nivo usluge u Albaniji i smatraju da odmor u toj zemlji nije vrijedan plaćanja. Jedan od komentara na društvenim mrežama opisuje nezadovoljstvo situacijom na plažama u Albaniji, gdje su cijene visoke, a usluga nije adekvatna. Ovo sugerira da iako su cijene privlačne, potrošači možda neće dobiti očekivanu vrijednost za svoj novac.