Preokret?

Hrvatski mediji došli do čudnih informacija: Skandal sa ustaškom zastavom je sabotaža!?

HNS je još u srijedu dobio informaciju da je pokrenut disciplinski postupak zbog ustaške zastave koju su trojica navijača donijeli i na vrlo znakovit način pokazivali na Rujevici, a zbog kojih Savezu prijeti novčana kazna te igranje utakmice s Turskom 12. oktobra na praznoj Opus Areni.

Radi se o trojici navijača koji dolaze iz Trnovca Bartolovečkog, mjesta iz okolice Varaždina, dakle u blizini Čakovca.

Sad hrvatski mediji objavljuju nove detalja koji navodno ukazuju na sabotažu i da nisu 'čista posla' oko ovog slučaja.

Dnevnik.hr tako piše da delegat koji je spomenuti trojac prijavio Uefi dolazi baš - iz Čakovca.

"Nametnulo se, stoga, pitanje samo po sebi - radi li se tu o sabotaži i poznaje li se društvo uključeno u ovu priču?", navode oni.

Oglasio se i Zoran Stevanović iz FARE mreže (organizacija pod nazivom Nogometom protiv rasizma u Evropi):

"Mi kao partneri FARE organizacije Hrvatskoj nikad ne znamo ko će doći. To je posebni odsjek, mi te ljude ni ne znamo u tom segmentu tako da taj dio protokola nije u našoj domenu", prenosi njegovu izjavu Dnevnik.hr.

Nastavno na informacije do kojih je došao spomenuti medij, Sportske novosti doznale nove detalje.

Naime, delegat koji je izvršio prijavu Uefi nije samo porijeklom iz Čakovca, živio je tamo godinama, a prije nekoliko godina se preselio u Belgiju i od tamo radi za FARE. Osim toga, bio je i na utakmici Wales - Hrvatska odigranoj u martu u Splitu i tada je također prijavio HNS jer je navodno na sjevernoj tribini Poljuda vidio ustašku zastavu s natpisom "Za dom spremni". Međutim tada nije predočio odgovarajuće dokaze pa je Uefa njegovu prijavu odbacila. Sada je kod ovog slučaja iz Rijeke kao dokaze dostavio videosnimke i fotografije. Još jedna zanimljivost je da je u Rijeci imao ulaznicu za VIP ložu koju mu je osigurala Uefa. Međutim, on nije sjedio u VIP loži već je sjeo u sektor Z 7 koji se nalazi 20-ak metara dalje na zapadnoj tribini te je tačno nasuprot sektoru I 4 na istočnoj tribini na kojem je razvijena ustaška zastava. Imao je tog dana profesionalni fotoaparat s kojim je sve to snimio.

Zanimljivo je i priča oko treće osobe, pišu SN. Dvojica kažnjenih su rekli policiji da je ta osoba unijela zastavu, a on je dva dana kasnije na ispitivanju priznao da je unio zastavu, ali da ju je dao njima.

"Priča je u najmanju ruku čudna…", pišu svom sukusu Sportske novosti

Što se tiče incidenta u Erevanu. Sumnja se da je 20-ak Hrvata učestvovalo u tučnjavi na tribini. Tu je HNS od Armenskog nogometnog saveza zatražio dokaze. Oni ih nemaju i tvrde da samo kruži priča o tučnjavi Hrvata i Armenaca. HNS je poslao očitovanja Uefi da ne znaju o kome je riječ.