na dan državnosti

I Čović je danas u Banjoj Luci, ali to izgleda nikome ne smeta

I predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas boravi u Banjoj Luci, ali je njegova posjeta na Dan državnosti prošla bez velike pažnje, za razliku od posjede lidera Trojke. Čović je zajedno s dopredsjednicom HDZ-a BiH Darijanom Filipović sastao se danas u Banjoj Luci s Davorom Pranjićem, dopredsjednikom RS iz reda hrvatskoga naroda te dopredsjednikom stranke, kao i predsjednicima gradskih i općinskih organizacija Regionalnog odbora HDZ-a BiH sjeverozapadna Bosna.

Tokom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u RS i u institucijama RS, problemima hrvatske zajednice u ruralnim područjima, koji se ponajprije tiču cestovne infrastrukture, i projektima od interesa, pri čemu je istaknuta odlična saradnja sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu s obzirom na predstojeće lokalne izbore 2024. godine.

Također, istaknuta je važnost evropskog puta BiH koji je temelj napretka i stabilnosti te boljih uvjeta života svakodnevnog čovjeka, a za koji predvodi HDZ BiH, saopćeno je iz Ureda dopredsjednika RS.

Na kraju susreta zaključeno je da su međusobni susreti i razgovori s ljudima u lokalnim zajednicama temelj očuvanja zajedništva te da bi Banja Luka u skorijem vremenu trebala biti domaćin sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.