nakon najave MUP-a RS

I Dodik tvrdi da Bošnjaci žele praviti nemire u Potočarima: Vjerujem da postoje takvi umovi, službe RS će to efikasno riješiti

Nakon što je, kako je Raport već pisao, MUP RS poslao depešu DKPT-u u kojoj upozorava na navodne namjere Bošnjaka da prave nemire u Potočarima, širenju ove sumanute teorije priključio se i Milorad Dodik.

Nerede bi Bošnjaci, kako to MUP RS navodi, treabali praviti sutra i za sve optužiti Srbe.

Dodik je naveo da će 'službe RS' to efikasno riješiti.

"Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da spreme, ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve da ne bude nikakvih spekulacija", rekao je Dodik.

On je onda naveo da 'stvari treba smiriti', iako je on uglavnom taj koji stvari ne smiruje nego suprotno, i preduzeti sve zakonske i druge mjere kako bi se napravila potpuno bezbjednosno neutralna sredina.

On je kazao da Bošnjaci imaju mogućnost da obilježe sve svoje događaje na prostoru Republike Srpske, što navodno nije slučaj sa Srbima u Federaciji BiH.

"A napadi iz Federacije BiH da se sve iskoristi i napravi problem, a pogotovu sada, u uzletu opštih osuda prema Srbima na globalnom nivou od njihovih saveznika, očigledno neki žele da iskoriste, pa i ti koji imaju namjeru da to urade", dodao je Dodik.