'neumsko ljeto'

I ovog ljeta Neum centar kulturno-zabavnih i sportskih događaja: Evo šta sve očekuje posjetioce

Pod okriljem manifestacije “Neumsko ljeto”, čije otvorenje će biti upriličeno 22. juna, Neum će kao turistička destinacija svojim stanovnicima i njihovim gostima ponuditi mnoštvo zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja koji će se održati na više lokacija u gradu.

Nakon defilea Neumskih mažoretkinja koje su ujedno i prve vjesnice ljetne sezone u Neumu, započeli su i neki od događaja Neumskog ljeta kao što je biciklijada Ćirinom prugom od Hutova do Neuma koja je okupila preko stotinu biciklista.

Program “Neumskog ljeto” nastavlja se u sportskom ritmu Turnirom prijateljstva HNK Neuma, zatim Neumskom desetkom i akvatlonom, nakon čega ponovno u julu i augustu počinje malonogometni turnir mjesnih zajednica.

Centralni sportski događaj ove godine bit će Memorijalni vaterpolo turnir “Ivica Bačić” budući da HVK Jadran ove godine slavi svoj 30. rođendan, pa će rođendanska zabava započet već u srpnju, koncertom poznate muzičke grupe “Dalmatino”.

U Neum ovo ljeto stiže i mlada regionalna zvijezda Adi Šoše, koja će održati koncert na plaži hotela “Stella”, dok će nas bezvremenskim hitovima Indexa i Bijelog dugmeta zabaviti Tribute band “Tajna veza”.

Za ljubitelje nešto drukčije muzike tu je koncert “Klasika pod zvijezdama” te tradicionalna XV. smotra klapa.

Ove godine će se pod okriljem „Neumskog ljeta“ naći i koncert duhovne muzike koji će se održati u dvorištu župne crkve.

Kulturnog sadržaja također neće nedostajati, a započet će umjetničkom kolonijom “Zvijezda mora”, koja svake godine okupi brojne slikare i kipare, iz čijeg se druženja izrode prekrasna umjetnička djela.

Nezaobilazan će biti i tradicionalni sajam “Dani Mediterana” na kojem će biti predstavljeni najveće blagodati i plodovi Hercegovine.

Neumsko ljeto ne bi bilo potpuno bez najdugovječnijeg kulturno - umjetničkog događaja, a to je Večer hrvatskog folklora “Oj kamenu rodni moj”, koji je vjerni čuvar tradicije i običaja neumskog kraja.

Posebnu pažnju svakako zaslužuje i svjetski priznati Festival animiranog filma NAFF, koji već dugi niz godina u Neum dovodi najbolje filmove, redatelje, glumce i brojne druge umjetnike svjetske razine.

Slijedi ga i jedinstven događaj u Bosni i Hercegovini, četvrti po redu Neum Underwater Film Festival, koji svojom posebnošću iz godine u godinu privlači sve više natjecatelja ali i gledatelja ove podvodne umjetnosti.

Ono što će svakako privući pažnju šire javnosti jest prvi Međunarodni ljetni karneval Neum, koji će u Neum donijeti dašak svjetskih karnevalskih događaja, uz goste iz cijele regije.