objavili proglas

I Savez demobilisanih boraca Armije RBiH SBK dao podršku Gavrankapetanoviću

Savez demobilisanih boraca Armije RBiH Srednjobosanskog objavio je proglas pod nazivom „Zajedno u odbrambenom ratu a danas podrška prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću u miru/heroju u bijelom".

Podršku i proglas prenosimo u cijelosti:

Nijemo – pasivno posmatrati harangu na naše Heroje više ne možemo tolerisati niti prihvatiti posebno očigledno omalovažavanje višestrukog dobitnika raznih priznanja u obavljanju stručnih ljekarskih poduhvata kako u ratnom tako i poslijeratnom periodu redajučih uspjeha uvaženog Prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića u Bosni i Hercegovini i diljem civilizovanog svijeta za nas borce je nedopustivo i neprihvatjivo.

Mnogi borci su svjedoci zasluga u zbrinjavanju ranjenih i osakačenih boraca ratnog perioda i nije moguće pobrojati u teškim ratnim uslovima uspješne intervencije Heroja u bijelom Prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, ali je obaveza i dug podržati tak vu ljudsku veličinu u svakom pogledu, ne isključujući i izlazak pred institucije koje osporavaju i omalovažavaju djela našeg Heroja u bijelom

Spašavao je živote nama borcima kada je bilo najteže, a mogao je skladno svojim vještinama u hirurgiji napustiti Bosnu i Hercegovinu kada je htio. Svaka civilizovana država u svijetu bi ga bezrezervno objeručke prihvatila ali Heroj u bijelom ostaje dijeliti sudbinu i pomagati nama borcima i svim građanima napadnute BiH sa svih strana u teškim uslovima opkoljenog Sarajeva.

Ne želimo više izgubiti a ni dopustiti omalovažavanje naših heroja i patriota od kojekakvih stranačkih stuga i prodanih duša i naš Savez boraca ARBiH koji broji preko 10 000 članova iz Srednjobosanskog Kantona daje bezrezervnu podršku prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i učiniti ćemo sve što je u našoj moći u zakonskim okvirima, kao i dolazak na miro protesno okupljanje ispred instituecija koje vrše opstrukcije i Odluke nadležnih organa.

Gospodo ministri krajnje je vrijeme da prestanete sa opstrukcijama, ovo shvatite kao odgovornost za svoje postupke borci su znali kad je trebalo braniti našu Bosnu i Hercegovinu a znamo i možemo a i sigurno hoćemo zasštititi naše Heroje, dosta je bilo laži i prevara.