eden hazard

Iako je već godinu dana u penziji, donio je Chelseaju 5 miliona eura

Prije tačno godinu dana Eden Hazard (33) je odigrao posljednju utakmicu za madridski Real.

Raskinuo je tada ugovor te kao slobodan igrač čekao ponudu za nastavak karijere, ali ona nije stigla pa se Belgijanac odlučio umiroviti.

Na žalost, Eden Hazard (33) će u Realu ostati zapamćen kao jedan od najvećih, ako ne i najveći, promašaj u klupskoj historiji.

Ozljede su ga sasjekle, za 'kraljeve' je u četiri sezone odigrao samo 72 utakmice, uz tek sedam zabijenih golova i 12 asistencija. A Real ga je Chelseaju u ljeto 2019. godine platio čak 115 miliona eura! I još uvijek gubi novac zbog njega!

Da, nevjerovatna je situacija da je Hazard, iako se ne bavi nogometom već neko vrijeme, na kraju ove sezone donio Chelseaju pet miliona eura!

Hazard je definitivni oproštaj od nogometa objavio u oktobru 2023. godine, ali je za ovu sezonu ostao važeći ugovor o transferu igrača između Chelseaja i Real Madrida.

U ugovoru stoji klauzula o bonusu od 5 miliona eura koje Real treba isplatiti 'bluesima' ako ove sezone dođe do finala Lige prvaka! I tako sad ovaj novac 'kraljevi' moraju isplatiti iako je Hazard s njima ugovor raskinuo prije godinu dana. No, ostao je važeći ugovor između klubova i to se mora ispoštovati.

Podsjetimo, Hazard je iz Chelseaja u Real Madrid prešao u ljeto 2019. godine za 115 miliona eura, a sada će ovih 'dodatnih' pet miliona eura jako dobro doći američkim vlasnicima kako bi ispoštovali pravila financijskog fair-playa koja su na snazi u Premier ligi.

Belgijanac je za 'bluese' odigrao 352 utakmice i postigao 110 golova uz 85 asistencije, te je s pravom jedna od klupskih legendi. A u Realu bi ga najradije zaboravili…