'puno smo pomiješani'

Ibrahimović progovorio o ocu Šefiku i porodičnim odnosima: Morate shvatiti Balkan. On ne želi pomoć, ali ja mu pomažem

Zlatan Ibrahimović prošle je godine završio sjajnu karijeru, tokom koje je nastupao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i Los Angeles Galaxy. Osvojio je 31 klupski trofej, a prema podacima Transfermarkta, zabio je 469 i asistirao za 204 pogotka u 827 službenih utakmica.

Jedan od najboljih nogometaša 21. stoljeća danas radi kao savjetnik Milana, u kojem je završio karijeru, a sad je dao velik intervju za ABtalks.

Među ostalim, govorio je o svojim roditeljima, Bosancu Šefiku Ibrahimoviću i Hrvatici Jurki Gravić, te o braći i sestrama.

"Porodica nam je jako pomiješana. Moja majka je čistačica. Imam dvije sestre s mamine strane. Sa starijom nisam u kontaktu, a bliži sam s drugom, koja je također starija od mene, jer imamo istog oca i majku. Moj stariji brat preminuo je prije nekoliko godina, a imam i mlađeg brata s majčine strane. Imam dobar odnos s majkom, a malo manje dobar s ocem.

No to ne znači da je on loš. Morate razumjeti Balkan, tamo je ponos velika stvar. Ko donosi hranu na stol, ko se brine o porodici… Otac me je stvorio, ali otišao sam na višu razinu u smislu ekonomije i ostalog. Ostvario sam više toga. Ponos je takav da on ne želi pomoć, ne treba mu ništa. No ja mu ipak pomažem jer vjerujem u to", rekao je Ibrahimović.