objavio najavu

Ibrahimović u velikom stilu najavio novi projekt: Meni ne nedostaje nogomet. Ja nedostajem nogometu

Legendarni Zlatan Ibrahimović sada je i službeno penzionisan, s ulogom savjetnika na San Siru. Međutim, on je još uvijek strastveno predan nogometu i radit će zajedno s Gerardom Piqueom, Neymarom i Sergiom Aguerom na tzv. Kraljevskoj ligi koja će se održati u Meksiku.

Kraljevska liga (službeno poznata kao Kings League InfoJobs od decembra 2022. zbog sponzorskih razloga) je nogometna liga u Barceloni koju je 2022. godine osnovao Gerard Piqué, u saradnji s drugim poznatim nogometnim ličnostima i internetskim streamerima. Liga ima pravila koja se razlikuju od tradicionalnih nogometnih propisa s ciljem dodavanja elemenata dinamike i zabave igrama, poput izvođenja jedanaesteraca za izjednačenje, neograničenog broja zamjena i primjene tajnog oružja.

Veliki će Zlatan okruniti pobjedničku momčad i dodijeliti joj sedmerocifrenu novčanu nagradu. Time će se pridružiti brojnim predsjednicima timova slavnih osoba – s popisom koji uključuje streamere, kreatore sadržaja i nogometne superzvijezde.

Na Svjetskom kupu kraljeva (u sklopu Kraljevske lige) učestvovat će 32 ekipe – 10 iz Španije, 10 iz Latinske Amerike, uz još 12 gostujućih timova. FURIA FC, s brazilskim superstarom Neymarom u sastavu, već je potvrdio svoj nastup.

Sada se pridružio i Ibrahimović, s obećanjem da će doći još velikih imena. Video s njegovom najavom nastupa prati rečenica ‘Meni ne nedostaje nogomet, ja nedostajem nogometu.‘