Nakon sramnih izjava

IGK pozvao Schmidta da smijeni Nešića sa funkcije ministra sigurnosti BiH: ‘Vi ste ljudsko dno!’

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) reagovao je na srmane izjave ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića koje je iznio u jednoj srbijanskoj TV emisiji kada je pričao "viceve" na račun ubijenih u genocidu u Srebrenici.

Nešić se susreo sa mnogo komentara kritike zbog tog sramotnog ponašanja nakon čega je na sraman način pokušao da se "opere", ali mu to svakako nije i neće poći za rukom.

Sada je reakcija stigla i od IGK-a, a koju prenosimo u nastavku:

"Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija je najveća pobjeda protiv vaših anticivilizacijskih ponižavanja žrtava genocida u Srebrenici.

Vi ste moralno i ljudsko dno. Vaši neljudski vicevi na račun ubijenih u genocidu u Srebrenici govore jasno o vama kao neprijatelju istine i pravde. Kako vas nije stid da i dalje ostanete ministar sigurnosti BiH.

Vaša izjava je izazvala zgražanje velikog broja ljudi, ne samo u BiH nego i svijetu. Tolika količina bešćutnosti, rijetko je viđena. IGK poziva Visokog predstavnika u BiH da odmah smjeni ministra Nešića. IGK će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra", navodi se u njihovoj reakciji.