porodična historija

Ima neka tajna veza: Kako je O. J. Simpson povezan s Kardashianima i Kris Jenner

Bivši velikan NFL-a (Nacionalna liga američkog nogometa) široj javnosti najpoznatiji po suđenju za ubistvo bivše supruge i najboljeg prijatelja, preminuo je sa 76 godina nakon duge borbe s rakom prostate. Godine 1995. našao se u svim svjetskim medijima kao glavni akter jednog od najpoznatijih i najpraćenijih suđenja u historiji SAD.

Kad su 12. juna 1994. Nicole Brown Simpson i Ron Goldman pronađeni nasmrt izbodeni, a Nicole je 1989. godine O. J. Simpsona optužila za porodično nasilje, sumnja je odmah pala na zvijezdu NFL-a.

Advokat koji je ga je branio bio je Robert Kardashian, otac reality zvijezda Kim i Kourtney Kardashian. Porodica Kardashian ima dugu historiju s O.J. Simpsonom, a započela je puno prije njegovog suđenja za dvostruko ubistvo.

Simpson i Kardashian su postali najbolji prijatelji nakon što su se upoznali na koledžu. Kroz brak, bivša Robertova supruga Kris Jenner, također je postala jedna od OJ-evih 'najboljih prijateljica' kao i najbolja prijateljica njegove tadašnje žene, Nicole Brown Simpson. Simpson je bio kum na vjenčanju Roberta i Kris. Ta veza ipak nije trajala zauvijek - barem ne za Kris Jenner. Kada je OJ optužen za ubistvo Nicole i prijatelja Ronalda Goldmana, Jenner je stala na stranu svoje preminule prijateljice. U međuvremenu, njen suprug Robert je nastavio je zastupati Simpsona u njegovom suđenju.

'Neposredno prije početka suđenja, Robert je sjeo i rukom nam ispisao pismo i samo rekao: 'Gledajte, znam da se ne slažete s onim što se ovdje događa, ali ovo je ono što moram učiniti za svog prijatelja', prisjetila se Jenner dok se pojavljivala u epizodi Dr. Phila iz 2009. godine. 'Vjerovao je u ono što radi i tražio je od nas podršku', rekla je.

Suđenje za ubistvo naizgled je podijelilo porodicu Kardashian-Jenner, a Jenner je čak sjedila s Nicoleine strane sudnice. Kim Kardashian, koja sada nastavlja vlastitu advokatsku karijeru, prisjetila se da je stala na očevu stranu tokom suđenja, dok je mama Jenner u svojim memoarima iz 2011. napisala da joj je Nicole detaljno opisala godine fizičkog zlostavljanja od strane O.J.-a kako bi mogla djelovati kao 'svjedok' ako zatreba u budućnosti.

"Uvijek smo mislili da je moj tata najpametnija osoba na svijetu, a on je stvarno vjerovao u svog prijatelja", rekla je Kim za Rolling Stone 2015.

Veza između porodice Kardashian i O.J.-a prekinuta je nakon suđenja i smrti Roberta no njihova imena ostala su isprepletena u medijima. Jenner je prethodno odbacila glasine da je imala aferu s O.J.-em. Neke glasine su išle toliko daleko da su tvrdile da je on pravi otac Khloe Kardashian.