ročište odgođeno

Incident na suđenju majki i ocu dječaka-ubice: Roditelji držali slike svoje ubijene djece, vikali advokatu da je kriminalac i lažov

Foto: Nova.rs

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloljetnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetero djece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, a tužilaštvo i odbrana tražili su da roditelji prisustvuju suđenju i odbrani Kecmanovića.

Roditelji ubijene djece bili su prisutni u sudu, a oni su držali slike ubijene djece u rukama, piše Nova.rs.

Roditelji ubijene djece su po izlasku advokata Borivoja Borovića, koji zastupa porodicu Kecmanović, vikali i dobacivali mu da je „kriminalac“ i „lažov“, dok su optuženoj Miljani govorili da je „majka monstrum“.

Otac dječaka-ubice optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čahuri na mjestu zločina.

Zbog krivičnog djela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsjednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.