Vijesti

Incident u Starom Gradu zbog referenduma. Napadnut sekretar mjesne zajednice

U sarajevskom naselju Mahmutovac danas se dogodio incident jer je jedan od stanovnika tog naselja napao sekretara mjesne zajednice koji je lijepio plakate i obavještavao građane o održavanju referenduma za opoziv načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Stanovnik iz ulice Bistrik brijeg počeo je verbalno prijetiti, pa vrijeđati i zatim ugrožavati sigurnost sekretara negodujući zbog lijepljenja plakata. Usljed šoka i preživljenog straha zbog ovakvog pristupa, sekretaru mjesne zajednice je pozlilo, te su mu u pomoć priskočili ostali građani, nakon čega je privatnim vozilom prevezen u Dom zdravlja Stari Grad na hitnu intervenciju.

Općina Stari Grad je nakon ove informacije najoštrije osudila prijetnje. Podsjetila je građane da su sekretari mjesnih zajednica namještenici koji su dužni obavljati sve poslove predviđene opisom poslova radnog mjesta na koje su raspoređeni i dužni su te poslove obavljati savjesno, stručno i nepristrasno u skladu sa zakonom i drugim propisima. U vršenju tih poslova niko nema prava da ih sprječava, dodali su.

"Ukoliko građani imaju bilo kakvih primjedbi na rad sekretara mjesnih zajednica, iste trebaju prijaviti Općini Stari Grad Sarajevo, Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica putem telefona 033 282 364 ili emaila: [email protected].

Općina Stari Grad Sarajevo neće dozvoliti bilo kakvo narušavanje sigurnosti svojih uposlenika ili ugrožavanje njihovih prava i protiv takvih počinilaca će se poduzimati zakonom predviđene mjere", saopćeno je iz Općine Stari Grad.