tri odvojena napada

Incidenti tokom izbora u Pakistanu: Ubijeno sedam pripadnika snaga sigurnosti

U Pakistanu se danas održavaju parlamentarni i regionalni izbori, a vlasti su ranije najavile da će zbog sigurnosnih razloga zatvoriti granice sa Iranom i Afganistanom tokom izbora

Najmanje sedam pripadnika snaga sigurnosti ubijeno je u tri odvojena napada koji su se dogodili u Pakistanu za vrijeme glasanja na izborima.

Neimenovani sigurnosni izvor za Anadolu je saopćio da je policajac ubijen u oružanom napadu kojeg su nepoznati napadači izveli na biračkom mjestu u distriktu Kot Azam u pakistanskoj provinciji Hayber Pahtunhva.

Nakon napada obustavljeno je glasanje na biračkom mjestu u toj regiji koja se nalazi na granici sa Afganistanom.

Još četiri policajaca ubijena su danas u bombaškom napadu na policijsku patrolu u mjestu Dera Ismail Khan, također u provinciji Hayber Pahtunhva.

Treći napad dogodio se u provinciji Balochistan, a u njemu su poginula dva pakistanska vojnika nakon što je njihovo vozilo aktiviralo eksplozivnu napravu montiranu na cesti.

U Pakistanu se danas održavaju parlamentarni i regionalni izbori, a vlasti su ranije najavile da će zbog sigurnosnih razloga zatvoriti granice sa Iranom i Afganistanom tokom izbora.