Politika

Indoktrinacija od najmlađe dobi: Pogledajte šta nam poručuje unuka Milorada Dodika

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini je danas i zvanično startala. Većina stranaka već je krenula sa lijepljenjem plakata i slanjem predizbornih poruka, a neki kao Milorad Dodik, lider SNSD-a su otišli korak dalje i u cijeli proces uključili rođene unuke.

Naime, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na svom je Twitter profilu objavio video svoje unuke Nike u kojem ona govori o svom djedu predsjedniku.

U videu se može čuti kako žena pita malenu Niku da joj ponovi ‘šta to radi predjsednik?’, na šta Nika odgovara: ‘Čuva ovu zemlju’, da ne bi bilo zabune ženski glas ponovo pita ‘aha, a koju zemlju?’, na šta malena Nika odgovara: ‘Republiku Srpsku’.

Odgovor malene Nike je u skladu sa zvaničnom politikom njenog djeda, a Dodik je, očito ponosan, u opisu objave na Twitteru napisao: ‘Ovo je moja unuka Nika’ uz emoji srca.

Od Dodika smo odavno navikli na nekulturu u medijskom prostoru, neprimjereno ponašanje, negiranje BiH te proglašavanje Republike Srpske državom, ali korištenje vlastite unuke u predizborne svrhe je novi, degutantan, potez koji je prelazi sve granice ukusa. Reklo bi se, previše je i za Dodika!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare