Svijet

Indonezijske vlasti tvrde da su locirale mjesto pada aviona. Nađeni dijelovi tijela i krhotine

Indonezijske vlasti otkrile su signale s dvije lokacije u Javanskom moru. Vjeruje se da bi mogli dolaziti iz crne kutije aviona Sriwijaya Aira koji je jučer nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte za Pontianak.

Spasilačke ekipe u moru su pronašle dijelove ljudskih tijela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi.

Još nema službenih podataka o žrtvama.

“Uvjeren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći avion”, rekao je član indonezijskog ratnog zrakoplovstva uključen u potragu, koja je fokusirana na šire područje otoka Laki i Lancang gdje je dubina mora između 20 i 23 metra.

Podsjetimo, Boeing 737-500 je jučer nedugo nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u okean između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte.

Vojska je u istom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera tipa Super Puma kako bi pomogla u potrazi, rekao je zapovjednik oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Načelnik okruga u kojem je avion nestao za internetsku stranicu Kompas.com je kazao da su lokalni ribari vidjeli eksploziju u blizini otoka Lakija.

Ribar Solihin rekao je za indonezijsku podružnicu BBC-ja da se avion srušio blizu njegovog broda.

“Avion je poput munje sletio u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod”, dodao je. Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt sa avionom, lokalni ribari u blizini otoka Male pronašli brojne objekte za koje se smatra da su dio zrakoplova.

Avion je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare