APPLE

iPhone SE 4 na putu, izgledat će kao iPhone 13

Friška objava na društvenoj mreži Twitter sugerira dolazak novog iPhone SE modela za početak iduće godine, a dizajn će posuditi od iPhonea 13. Imat će “old-school” ekran i samo jednu kameru na poleđini.

Ima vas još koji čekate novi, cijenom povoljniji iPhone, a kako stvari stoje čekat ćete ga do početka iduće godine. Tako kaže leakster Nguyen Phi Hung. Za razliku od iPhonea Se modela iz 2022. koji je bio temeljen na iPhoneu 8, ovaj iPhone SE 4 će kao bazu koristiti iPhone 13.

To znači da će dobiti 6.1-inčni OLED zaslon za razliku od 4.7-inčnog LCD-a njegova prethodnika. Bit će to i prvi iPhone SE s FaceID autorizacijom umjesto TouchID tipke podno ekrana. Nažalost, frekvencija osvježavanja ekrana će ostati na 60 Hz.

Isti izvor tvrdi da će novi iPhone SE 4. generacije biti pokretan Apple A16 Bionic čipom, koji pokreće aktualne iPhone 15 i iPhone 15 Plus modele.

Dobit će i Snapdragon X70 5G modem kao i Apple U1 Ultra Wideband za precizno lociranje AirTagovima.

Nadalje, navode se i 6 GB LPDDR5 RAM-a, 128GB/512GB NVMe flash podatkovne memorije i USB C umjesto Lightning porta.

Na poleđini će zadržati samo jednu kameru, a navodno se radi o 12MP Sony IMX503 senzoru s objektivom f/1.8. Izostat će podrška za Night Mode ali će ipak snimati Cinematic video do 1080p rezolucije, deep fusion, smart HDR, AI fotografiju i portretni režim.

Dotični leakster navodi i detaljne dimenzije uređaja. Kaže da će mjeriti 148.5 x 71.2 x 7.8 mm, a masa će mu iznositi 166g. BIt će izrađen od kombinacije stakla straga i sprijeda i aluminijskog okvira.

Ako je to ono što čekate, morat ćete pričekati do proljeća iduće godine.