necivilizirano ponašanje

Isak o Sanji Vulić: Tužno je to bilo gledati, iako me nije iznenadilo. To pokazuju paniku u SNSD-u

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon primitivnih istupa zastupnice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanje Vulić (SNSD) pred Sudom Bosne i Hercegovine.

"Ponašanje Sanje Vulić pred Sudom Bosne i Hercegovine na najbolji način govori o stepenu panike koja je zavladala u SNSD-u zbog krivičnog postupka koji se vodi protiv optuženog predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika.

Sanja Vulić je na najprostiji način ponizila sebe, a ne Sud Bosne i Hercegovine. Ponašanje kakvo je demonstrirala danas jednostavno ne priliči civilizovanoj osobi već osobi koja ja lišena svih oblika manira. Zaista je neprijatno i tužno bilo gledati samoponižavanje zastupnice Vulić.

Tražim od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tačnije od časnih članova ovog državnog organa zakonodavne vlasti, da u najkraćem roku pokrenu postupak protiv zastupnice Vulić zbog narušavanja ugleda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i kršenja Kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Bit ću iskren i reći kako me Sanja Vulić nije iznenadila svojim prostim vokabularom i nervoznim ponašanjem. Ja bih bio iznenađen da se ponašala civilizovano i dostojanstveno“, navodi se u reakciji ministra Isaka.