KARIĆ - GROSS

Isak osudio prijetnje upućene gradonačelnici Sarajeva: FUP aktivno radi na predmetu

Policijski službenici Federalne uprave policije aktivno rade na predmetu koji se odnosi na prijetnje koje je Amir Gross Kabiri uputio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić
FOTO: FUP

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak osudio je prijetnje koje je gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić uputio Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Group i potpredsjednik Zrinjskog.

"Policijski službenici Federalne uprave policije aktivno rade na predmetu koji se odnosi na prijetnje koje je Amir Gross Kabiri uputio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić. Uvjeren sam kako će policijski službenici Federalne uprave policije profesionalno, odgovorno i u brzom vremenskom periodu poduzeti radnje iz svoje nadležnosti, a sve kako bi se spriječilo nedopustivo zlostavljanje i uvrede kojim je izložena gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine", naveo je ministar Isak.

Dodao je da su Bosna i Hercegovina i "njen glavni grad – posebno uzimajući u obzir historijski kontekst – nikada neće biti na krivoj strani historije, a stranim državljanima poput Amira Gross Kabirija treba biti dobro poznato kako su u našoj zemlji samo gosti i kako se moraju ponašati u skladu sa bosanskohercegovačkim zakonima".

"Gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić pružam punu podršku u jasnom izražavanju svojih stavova, ljudskosti, ali i hrabrosti koju je pokazala", navodi se u reakciji ministra Isaka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.