HISTORIJSKA ODLUKA

Isplivali detalji o diskvalifikaciji Nizozemca sa Eurosonga, sve je priznao

Joost Klein bio je nešto poput favorita publike uoči finala prestižnog natjecanja no u Malmou je donesena historijska odluka da se umjetnik diskvalificira s natjecanja. To se još ni jednom evrovizijskom izvođaču nije dogodilo neposredno prije finala

Prema pisanju švedskog Aftonbladeta, Nizozemac je priznao da je krenuo šakom na fotografkinju.

'Ono što imamo je da je muškarac osumnjičen za nezakonite prijetnje u Malmo Areni u četvrtak navečer. Osumnjičenik je saslušan, ali nije pritvoren. Tužiteljica koja je primila ovu nezakonitu prijetnju je zaposlenica Eurosonga', objasnio je Emil Andersson, voditelj odjela za istrage u Malmou.

Navodno je Joost Klein tokom ispitivanja sve priznao i rekao da je bio pod velikim stresom zbog svih fotografa te ih je zamolio da prestanu snimati. Naljutio se što ga nisu poslušali pa je podigao šaku i nasrnuo na fotografkinju. No, nije je udario.

Kako tvrde osobe koje su bile iza scene, Joost se ponašao pokajnički i izvinjavajući se ponavljao: 'Žao mi je, žao mi je', ali nije jasno je li ta isprika bila upućena i fotografkinji. Nekoliko svjedoka je doživjelo Kleina kao vrlo uvredljivog, navodi izvor Aftonbladeta. 'Nema sumnje da je bio vrlo agresivan prema nekolicini onih koji su bili tamo', opisao je izvor.