vozač priveden

Ispred Ajfelovog tornja ostavljeni posmrtni kovčezi sa natpisom “Francuski vojnici iz Ukrajine”

Pet kovčega sa natpisom "Francuski vojnici iz Ukrajine" otkriveno je u subotu u podnožju Ajfelovog tornja u Parizu, gdje su tri osobe privedene, policija istražuje "moguće strano miješanje", saznaje agencija France Press.

Tri osobe su u subotu prije podne pored Ajfelove kule postavile posmrtne kovčege, prekrivene francuskom zastavom i sa natpisom "Francuski vojnici iz Ukrajine", Unutar tih sanduka bio je gips.

Vozač kombija koji je prevozio kovčege je priveden.

On je rekao policiji da mu je "plaćeno 40 eura da odveze osobe i teret", rekli su policijski izvori. Dodali su da je on dan ranije doputovao iz Bugarske.

Još dvije osobe su privedene na jednoj željezničkoj stanici u Parizu, dok su se pripremale za put u Berlin, dodali su isti izvori.

Privedene su osobe bugarske, ukrajinske i njemačke nacionalnosti, navela je policija i dodala da je "istraga u toku kako bi se utvrdilo moguće strano miješanje".

Parisko tužilaštvo potvrdilo je nacionalnost osumnjičenih i navelo da su oni i dalje u policijskom pritvoru zbog "nasilja sa predumišljajem", prenose agencije.