TIJELO NIJE PRONAĐENO

Istraga ubistva male Danke se nastavlja: Danas će iskaz dati prijatelj njenog oca?

U višem javnom tužilaštvu u Zaječaru jučer su saslušana dva svjedoka u sklopu istrage ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić zbog kojeg su uhapšeni radnici JKP-a Vodovod iz Bora Dejan Dragijević i Srđan Janković.

Saslušanja se i danas nastavljaju, a prema saznanjima Nova.rs, danas bi iskaz trebao dati prijatelj Dankinog oca. Njih dvojica bili su skupa u automobilu kada su se sreli s osumnjičenima.

O tome je detaljnije govorio na konferenciji za medije Bratislav Gašić, bivši ministar policije u Srbiji.

Bivši ministar: Djevojčicu su udarili 30-40 metara od mjesta na kojem su se zaustavili

"Vozilo u kojem su bili osumnjičeni bilo je ispred ograde imanja porodice Ilić dvije i po minute, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata. U 13:57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao jesu li je vidjeli, na šta su odgovorili negativno", rekao je Gašić.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek i odnijeli na deponiju.

Tijelo Danke Ilić još uvijek nije pronađeno.

Istraga u sjeni nasilne smrti brata osumnjičenog

Tokom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom Dejanu da premjesti tijelo djeteta. Istraga je u sjeni nasilne smrti brata osumnjičenog - Dalibora, koji je umro tokom policijskog zadržavanja.

Naime, priveden je 6. aprila te mu je određeno zadržavanje od 48 sati. Međutim, MUP je u saopćenju objavio da je Dragijević umro u policijskoj postaji. U saopćenju su tvrdili da mu je iznenada pozlilo, ali srbijanski mediji kasnije su otkrili da je umro nasilnom smrću. U sudsko-medicinskom nalazu, u koji je Radar.rs imao uvid, konstatirane su brojne povrede po njegovom tijelu, a te okolnosti otvorile su pitanje policijske torture.

Prema neslužbenim saznanjima Nova.rs, policajci su ga vodili na nekoliko lokacija kako bi im otkrio gdje je Dankino tijelo. Dragijević je navodno tvrdio da ne zna odgovor na to pitanje, a portal piše i da su ga policijski službenici tukli kako bi im otkrio informaciju.