Magazin

Istraga ubistva snimateljice: Alec Baldwin je ipak lagao, FBI otkrio šta se zapravo dogodilo

Nakon što je na filmskom setu slučajno oduzeo život snimateljici Halyni Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, glumcu Alecu Baldwinu nije bilo lako. Vijest o nesreći na snimanju brzo je obišla svijet, a Baldwin se našao pod povećalom javnosti, ali i na udaru brojnih optužbi.

Razumljivo, glumac je bio slomljen, te je s vremenom dobio i sućut dijela javnosti, no to se počelo mijenjati otkako je Alec počeo davati intervjue u kojima je činio sve da bi se ‘oprao’ od odgovornosti što mu je i porodica ubijene snimateljice, za koju se činilo da ga nakon tragedije nije krivila, žestoko zamjerila.

U prvom intervjuu nakon nesreće je čak i zaplakao, a inzistirao je da nije povukao obarač, te je rekao da se čini da je pištolj sam opalio.

‘Obarač nije bio povučen, ja ga nisam povukao’, rekao je ABC-jevom novinaru Georgeu Stephanopoulosu.

‘Nikad ne bih mogao uperiti pištolj i nekoga i povući obarač, nikad’, kleo se Alec u intervjuu.

Iako su već tad mnogi izrazili sumnju u ovu izjavu, sad se i službeno pokazalo da je glumac – lagao. Naime, u FBI-jevom forenzičkom izvješću do kojeg je su došli novinari iz ABC Newsa izričito stoji da pištolj ‘nije mogao opaliti bez da je povučen obarač’.

Smrt snimateljice ipak je proglašena nesretnim slučajem.

‘Smrt je uzrokovana prostrjelnom ranom na prsima. Pregledom dostupnih izvještaja organa za provođenje zakona otkriveno je da ne postoje dokazi da je vatreno oružje namjerno napunjeno streljivom na filmskom setu’, navodi se u izvještaju.

‘Temeljem svih dostupnih informacija, uključujući nedostatak očite namjere da se uzrokuje povreda ili smrt, ovu je smrt najbolje proglasiti nesretnim slučajem’, zaključuje se.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare