BIVŠI VATRENI

Ivan Rakitić ima novi klub: Objavljene prve fotografije u novom dresu

Ovaj 35-godišnji bivši hrvatski reprezentativac ugovor je potpisao do ljeta 2025. godine, a nije poznato je li i koliko Hrvat plaćen

Ivan Rakitić obavio je liječnički pregled i kompletirao transfer u Al Shabab. Ovaj 35-godišnji bivši hrvatski reprezentativac ugovor je potpisao do ljeta 2025. godine, a nije poznato je li i koliko Hrvat plaćen ili je Sevilla svog donedavnog kapitena pustila bez odštete, s obzirom na to da mu je ugovor trajao do kraja sezone.

Rakitić je u Sevilli u drugom mandatu proveo nešto više od tri godine, a nezadovoljstvo je počelo dolaskom Quiquea Sáncheza Floresa na klupu španske momčadi. Otada je bivši veznjak Barcelone minutažu dobivao sve manje i odnosi su postajali narušeni.

Rakitić prema popularnom Transfermarktu vrijedi četiri miliona eura, a ove sezone skupio je 27 nastupa, dva gola i četiri asistencije kroz 2037 minuta igre. Za Hrvatsku reprezentaciju skupio je 106 nastupa i zabio 15 pogodaka, a najveći uspjeh mu je srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 2018.

Rakitićev novi klub Al Shabab je 11. ekipa saudijskog prvenstva i nalazi se samo četiri boda od zone ispadanja iz prve lige.