uhapšeni osumnjičeni

Ivica Dačić saopćio detalje obdukcije tijela brata Vojina Mijatovića: Bio je toliko povrijeđen da je od tih posljedica umro

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je obdukcija Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, pokazala da umro od povreda glave.

"Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je poslije tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povrijeđen da je od tih posljedica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloljetna lica, oni su glavni osumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična djela“, rekao je Dačić.

On je pohvalim pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno kompliciran slučaj u kojem nije bilo svjedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

"Mi smo zaplijenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je riječ o maloljetnim licima, identificirati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbjegne hapšenje“, poručio je Dačić.

On je također opomenuo medije da vode računa da je riječ o maloljetnim osobama i da po srbijanskom zakonodavstvu postoji njihova zaštita.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je policija identificirala oba napadača na Đorđa Mijatovića

U pitanju su maloljetnici F. B. (16) i N.Z. (17).