užas u sarajevu

Iz MUP-a KS šture informacije o brutalnoj likvidaciji. Na presici ponovili ono što se već zna

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić dala je danas izjavu medijima o jučerašnje ubistvu u Vilsonovom šetalištu.

No, ono što je kazala već je jučer objavljeno i ostale informacije koje je iznijela su šture i ne govore ništa o samom činu ubistva.

Novalić je kazala da je Operativni centar MUP-a KS jučer oko 16:50 obaviješten da je došlo do pucnjave te da su policijski službenici to i potvrdili izlaskom na teren.

"Osoba inicijala N. S., 32 godine, koristila je vatreno oružje prema muškarcu koji je smrtno stradao u ovo incidentu. Smrt je konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Preminula je osoba A. K., 39 godina", navela je Novalić.

Ona je navela da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Ks koji je obavio uviđaj, a tijelo ubijeno je prebačeno u prosekturu Bare gdje će se raditi obdukcija.

"Nakon uviđaja, 32-godišnji muškrac je uhapšen zbog ubistva. Trenutno se nalazi u prostorima MUP-a i u toku je kriminalistička obrada i bit će predat Tužilaštvu KS nakon toga", rekla je Novalić.

Ona nije mogla potvrditi da je u ubijeno Anela Kršu ispaljeno 16 metaka kazavši da će to utvrditi obdukcija.

Istakla je da je oduzeto oružje neprijavljeno, odnosno da uhapšeni Nihad Sarajkić nije imao dozvolu za pištolj.

Tako, Sarajkić nije do sada kažnjavan niti presuđivan, a motive ubistva još nije mogla otkriti. Od ranije je poznato da je Kršo bio poznat policiji i da je imao podeblji dosje.