Vijesti

Iz SABNOR-a upozoravaju: Fašizam je ponovo u modi, ataci na nas sve su ozbiljniji

U uzavreloj političkoj atmosferi u Bosni i Hercegovini koja obiluje brojnim neprimjerenim ponašanjima i izjavama ni mi članovi Saveza antifašista i boraca NOR-a (SABNOR) u Bosni i Hercegovini nismo pošteđeni, objavili su iz SABNOR-a.

"Odavno, još od devedesetih godina, navikli smo na omalovažavanje, negiranje, vrijeđanje i kojekakve gadosti. Međutim, u posljednje vrijeme atakovanje na naše aktivnosti i istaknute članove učestalo je i dobiva ozbiljnije forme.

Učestale su, telefonskim pozivima, statusima i komentarima na društvenim mrežama, te prilikom susreta na javnim mjestima otvorene prijetnje i pozivi na linč.

Način na koji se to radi jasno ukazuje na izvore koji kreiraju toliku količinu mržnje prema sljedbenicima antifašističkog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Jasno nam je da je udar na antifašističko naslijeđe udar na samu BiH, kao što nam je jasno da je došlo vrijeme u kojem je fašizam, u novom obliku, ponovo u modi.

Sa ovim činjenicama obavještavamo javnost, jer ne vjerujemo da će bilo koji organ bilo šta poduzeti po ovom pitanju, ali i da tim potomcima sila mraka javno kažemo da ih se ne bojimo i da nas nikakve prijetnje neće pokolebati u našoj borbi za antifašističko BH društvo 21. stoljeća.

Naši preci su to pokazali četrdesetih, a mi devedesetih godina prošlog stoljeća. A gdje su bili njihovi preci četrdesetih, odnosno oni devedesetih? Smrt fašizmu!", poručuju iz SABNOR-a.