uoči sjednice

Iz SDA p(r)ozvali zastupnike Trojke: Na vama je, ili ćete ispuniti želje HDZ-a i sačuvati fotelje šefova ili ćete izabrati interes BiH

Uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH oglasila se SDA.

Na sutrašnjem dnevnom redu je, između ostalog, i imenvanje Marina Vukoje za sudiju UStavnog suda BiH, a upravo zbog toga SDA ima poruku za zastupnike Trojke.

"Zastupnici stranaka Trojke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na sjednici na kojoj će se glasati o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, iako je u ponudi samo jedan kandidat, ipak će imati priliku da biraju.

Svaki od njih, pojedinačno, odlučit će da li će ispuniti želje HDZ-a i time sačuvati fotelje stranačkih šefova, ili će izabrati jasan interes države Bosne i Hercegovine.

Građani Federacije BiH će sasvim sigurno pomno pratiti pojedinačno izjašnjavanje svakog od zastupnika, pa niko svoju ličnu odgovornost neće moći prebaciti na kolektvni teren, na komisije ili stranačke odluke.

Svaki zastupnik vrlo dobro zna da je mandat isključivo u njegovom vlasništvu, da samostalno donosi odluke i da samostalno snosi posljedice", naveli su u saopćenju.