Sport

Izet Hajrović napustio Dinamo, ima novi klub

Dinamo i Izet Hajrović sporazumno su raskinuli ugovor. Hajrović će karijeru nastaviti u grčkom Arisu iz Soluna. Podsjetimo, Hajrović je zarađivao jednu od najvećih plaća u Dinamu, čak 850 hiljada eura po sezoni, pa je ovaj raskid ugovora oslobodio velik dio Dinamovog budžeta za plate.

Donedavni je maksimirski veznjak u Dinamo stigao u januaru 2018. godine, a u plavom dresu osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske, dva trofeja pobjednika Hrvatskog kupa i jedan superkup.

Odigrao je 87 službenih utakmica, a pritom je postigao 14 golova. Igrao je u Ligi prvaka i Europa ligi s Dinamom, a izdvojit ćemo fantastičnu sezonu 2018./19., kada je sa svojim suigračima izborio povijesno proljeće u Europi.

Upravo je njegovim pogotkom i otvorena evropska sezona koja je zaključena povijesnim plasmanom u osminu finala Europa lige. U pobjedi protiv Hapoela iz Beer Sheve s 5:0 Hajrović je volejem ljevicom iz okreta od 180 stepeni efektno zakucao loptu u bliži donji ugao za 1:0, da bi kasnije izravno sudjelovao kod još dva gola za najavu velike sezone.