Politika

Bakir Izetbegović: Novalić će biti oslobođen

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović večeras je gostovao na N1 televiziji gdje je govorio o političkom djelovanju Osmorke. Između ostalog, govorio i o osvojenim rezultatima SDA na izborima. Međutim, ono što je bilo zanimljivo kada je govorio o Fadilu Novaliću, koji je prvooptuženi u slučaju "Respiratori". Kazao je da će Novalić biti oslobođen.

“Svašta političari mogu tvrditi u borbi za vlast pa i takve gluposti. Mi smo organizirali odbranu BiH, pomogli Bošnjacima da vrate ponos dignitet, ime, identitet, da ojačaju vjeru. To su neosporne historijske činjenice. Kad je Novalić preuzeo vlast, bilo je toliko problema s penzionim fondom, Ditama, Aidama itd. A danas BDP dva i po puta veći. Konfuzna Federacija gura bolje od RS. Primanja veća 20 posto od RS. Vučemo naprijed i to tamo gdje su Bošnjaci većina, SDA.”, kazao je Izetbegović.

Potom je kazao kako SDA "gura naprijed tamo gdje su Bošnjaci i gdje se ova partija pita".

"Ovih dana je Sarajelić oslobođen, uskoro će biti i Novalić. To su sve montirani procesi. Pretpostavljam da će biti", kazao je.

Zatim je na konstataciju novinara da mnogi kažu da SDA kontrolira pravosuđe kazao:

"Kažu da mi kontroliramo pravosuđe. Zbog toga je Novalić godinama na sudu, zbog toga Osmicu hapsili. Zbog toga su Cikotiću digli optužnicu, zbog toga što mi kontroliramo pravosuđe. To su gluposti. To Tužilaštvo je amatersko. Suđenje Brankoviću, Bičakčiću, nikada ništa. Tužilaštvo ne radi svoj posao. Tužilaštvu ne uspijeva. Stalno pogađauju u metu, i stalno tu metu fule. Mi želimo da se borimo protiv korupcije i kriminala", kazao je.