predsjednik sda

Izetbegović: Ulazimo u živo blato, Trojka više neće popuštati

Uzavrela je politička situacija u našoj zemlji odavno, a sad samo tinja. U posljednje vrijeme digla se prašina oko najavljene rezolucije u Srebrenici, čak je i na večerašnjem mitingu organiziranom u Banjoj Luci Srpska te zove rezolucija bila top-tema, koju su oratori na mitingu apriori odbacili.

S druge strane, jučer su se sastali lideri vladajućih stranaka na državnom nivou iza zatvorenih vrata u Istočnom Sarajevu te nakon sastanka ponudili blagu sliku dogovora.

Osvrćući se na ovaj sastanak, lider SDA Bakir Izetbegović poručio je da ne vjeruje da im je svima žao što smo u ovoj situaciji.

"Dodik proizvodi ovu situaciju, ne bih rekao da mu je do evropskog puta BiH. Ne bih rekao da se mogu išta dogovoriti", kazao je Izetbegović te dodao da je pomalo tužno šta se sve dešavalo.

Smatra da ulazimo u živo blato.

Misli da Trojka neće dalje popuštati zbog izbora koji dolaze i da će pokušati popraviti imidž koji je itekako narušen.

"Ovo je ćorsokak, politika koju vodi Dodik. Ali eto on opstaje na njoj, dobiva izbore. Entitet RS je sve stariji, polako ga vodi u izolaciju, gdje odlazi mladi ljudi, ne idu u Rusiju nego na Zapad. Ne može se izvući iz tog okvira. Vode nas u živo blato. Narod voli da mu se slaže, da nije bio genocid, ali od laži nema ozdravljenja. Idemo ka jednom krešendu. Morat će se zaustaviti ove politike, mislim da će biti zaustavljene", kazao je Izetbegović za Hayat.ba.