Sport

Izjava Zlatka Dalića nakon pobjede nad Škotskom dodatno će razbjesniti hrvatske novinare

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je nakon sinoćnje pobjede nad Škotdkom (3:1) bio dosta uzbuđen, ali je priznao da je prethodnih dana bio pod velikim pritiskom.

"Ovih deset dana je bilo ludilo i ja to ne mogu shvatiti. Ne znam koji sam cilj ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti. Dragi Bog je uz mene i gura me kad je najteže", rekao je Dalić sinoć na početku press konferencije.

Nakon utakmice Modrić je potrčao selektoru u zagrljaj.

"Ne mogu razumjeti ludilo u posljednjih deset dana. Neću ulaziti u to, čuvat ću svoje dostojanstvo, svoj ponos i uvijek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo sretni. Luka je znao što se događalo i što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači. Ali dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje", rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske osvrnuo se i na igru Modrića u ovoj utakmici koji je prelomio meč sredinom drugog poluvremena sjajnim golom za 2:1.

"Fantastičan gol, Luka je pun želje i motiva. Nikome nije jasno kako ostaje na ovom nivou. Svi mislimo da će pasti i oslabjeti u godinama u kojima je. Ali on je sve bolji. Vuče cijelu ekipu i ne posustaje. Što god da kažem o Luki i njegovoj igri, bit će premalo. Ponosan sam kakvog igrača i kapitena imam", dodao je selektor Vatrenih.

Reprezentacija Hrvatske će meč četvrtfinala Evropskog prvenstva igrati u ponedjeljak, a večeras će saznati svog protivnika. Potencijalni rivali Vatrenih u narednoj rundi su Španija, Poljska, Švedska i Slovačka.