Vijesti

Izmjena režima saobraćaja u tri ulice zbog koncerta na Baščaršiji

Saobraćaj u dijelovima ulica Avdage Šahinagića, Obala Isa-bega Ishakovića i Šeher-Ćehajina čikma bit će potpuno obustavljen u nedjelju, 30. jula od 19.00 sati do ponedjeljka, 31. jula do 00.30 sati, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen u ulicama Obala Isa-bega Ishakovića na dijelu od raskrsnice sa mostom Tabaci do raskrsnice sa ulicom Šeher-Ćehajina čikma, Šeher-Ćehajina čikma na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Isa-bega Ishakovića do raskrsnice sa ulicom Avdage Šahinagića te ulicom Avdage Šahinagića na dijelu od raskrsnice sa ulicom Franjevačka do raskrsnice sa ulicom Šeher-Ćehajina čikma.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta Hanke Paldum s Orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a na Trgu Prve brigade policije.

Koncert se dešava u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“ u okviru Festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjedonosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja, navodi se u saopćenju.