NOVA STRADANJA PALESTINACA

Izraelska vojska ubila desetoro Palestinaca koji su čekali kamione pomoći u Gazi

Vojska Izraela gađala je Palestince koji su čekali kamione pomoći koji su dolazili sa juga u grad Gazu, ubivši najmanje desetoro ljudi, a ranivši 15.

U izvještaju zvanične palestinske novinske agencije WAFA, navedeno je da su na meti izraelskih napada bile desetine hiljada Palestinaca koji su čekali kamione humanitarne pomoći na području između Nablusa i 10. avenije, u ulici Rashid.

Navedeno je da je najmanje desetoro Palestinaca koji su čekali pomoć ubijeno, a 15 povrijeđeno.

Izraelske snage su gladne i žedne Palestince napali bespilotnim letjelicama i haubicama. Zabilježeno je da su Palestinci koji su ubijeni i povrijeđeni prebačeni u bolnicu Al-Shifa na zapadu grada Gaze.

Navedeno je da su izraelski ratni avioni bombardovali i trospratnu kuću koja pripada porodici "Ez-Zered" u okrugu Zeytun na jugoistoku grada Gaze.

Izvještava se da je ubijeno najmanje 15 Palestinaca, uključujući žene i djecu, a desetine su povrijeđene u bombardovanju izraelskih snaga.

Navedeno je da je izraelska vojska bombardovala i uništila zgradu bez ikakvog upozorenja, a mnogo ljudi je ubijeno jer su svi članovi porodice bili kod kuće.