Sport

Izvisio Dodik, malo manje Skaka. Otkazani teniski mečevi u Banjoj Luci i Sarajevu

Pozitivan test Novaka Đokovića na koronavirus automatski znači i otkazivanje Adria Toura u Banjoj Luci i meč između Đokovića i Džumhura u Sarajevu, svanično je saopćio otac Novaka Đokovića.

I dok je organizator u RS na čelu s predsjednikom banjalučkog organizacionog odbora Miloradom Dodikom užurbano radio da ispune sve uslove za odigravanje, čak i dijelio novac radnicima, u Sarajevu nikakvih pripremnih radnji nije bilo, pa je stoga Gradskoj upravi možda i dobro došla današnja informacija o otkazivanju.

“Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju turnira u Banja Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku poršku lokalnim igračima. ažalost, zbog svih događaja posljednjih dana odlučili smo da je najbitnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave”, izjavio je predsjednik OO Adria Toura Đorđe Đoković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare